Foietaj pentru preparate gustoase

Trebuie citite

Bucataria franceza a fost intotdeauna un exemplu de excelenta in arta gatitului, iar francezii ii considera pe bucatarii celebri un fel de poeti.

Francezii sunt buni cunoscatori si iubitori ai bucatariei gourmet, sunt pretentiosi si atenti in alegerea gamei si calitatii mancarii. Foietajul este de fapt un aluat frantuzesc.

Aluat foietaj

Baza unui aluat foietaj este untul. Este cel care este responsabil pentru structura sfaramicioasa a aluatului si nu permite glutenului sa se intinda. Majoritatea gospodinelor si patiserilor folosesc unt sau margarina. Uneori aluatul este framantat chiar si cu untura.

Retete cu aluat de foietaj

Exista multe retete cu aluat de foietaj. Iata una care poate fi facuta foarte simplu.

Foietaj cu mere

Ingrediente:
• 1 pachet foietaj
• 5 mere mai potrivite
• 3 linguri de zahar
• 3 lingurite amidon de porumb
scortisoara
zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:

Se curata merele de coaja si se taie in doua. Se scot semintele. Se dau prin razatoare sau se taie cu aparatul in cubulete. Se pun merele pe foc, se adauga zaharul si se amesteca timp de 10-15 minute.

Amidonul se amesteca cu apa rece, apoi cu cateva linguri de zeama de mere fierbinte si apoi se toarna totul peste compozitia de mere. Amesteca timp de cateva secunde si apoi ia vasul de pe foc.

Taie aluatul foietaj in forme patrate si pune cate doua linguri de mere. Indoaie foaia de foietaj si preseaza, inchizand bine marginile. Aseaza bucatile in tava unsa si tapetata cu o foaie de copt.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 10 minute. Scoate si tapeteaza cu zahar pudra.

Foietaj cu branza

Citeste continuarea aici: Foietaj pentru preparate gustoase

Mai multe articole

Ultimele articole