Numit si aurul alb, bumbacul este considerat, de mii de ani, cea mai importanta fibra naturala. Puritatea materialului si delicatetea acestuia la contactul cu pielea fac ca bumbacul sa fie cea mai utilizata fibra naturala din lume.
Totusi, bumbacul crescut in mod conventional este una dintre cele mai daunatoare culturi. Obtinut si prelucrat fara substante toxice, bumbac organic nu contine otravuri sintetice care ar putea fi absorbite in fluxul sangvin, fiind considerat cel mai sigur si mai sanatos material care intra in contact cu pielea. De aceea, bumbacul organic este pur, natural si usor pentru pielea delicata.

Bumbacul organic este crescut folosind metode si materiale care au un impact mic asupra mediului inconjurator. Crescut fara pesticide si fara substante chimice, fermierii ecologici se bazeaza pe ingrasamintele organice si pe rotatia manuala a culturilor.

Campurile sunt fertilizate in mod natural si insectele parazite sunt folosite pentru a controla in mod natural daunele recoltei.

Pesticidele si chimicalele din agriculturile conventionale care se pot regasi in bumbacul folosite pentru producerea hainelor, scutecelor si asternuturilor blocheaza echilibrul natural al pielii, impiedicand-o sa respire, de multe ori cauzand urticarii si eczeme.

Pielea bebelusilor este fina si delicata, dar in acelasi timp foarte sensibila. De aceea este indicat sa folosim, macar in primul an din viata nou-nascutului, scutece si hainute din bumbac organic. Acesta are calitatea de a fi pur, natural si usor pentru pielea delicata a copiilor.

Partile intime ale corpului necesita o igiena corespunzatoare si naturala. Bumbacul organic garanteaza o igiena intima, corecta si sanatoasa. Absorbantele naturale din bumbac organic asigura un confort total si protectie impotriva iritatilor sau posibilelor infectii.

Bumbacul organic este produsul de care aveti nevoie pentru a va intretine corespunzator tenul si pentru a va feri de eczeme, iritatii si alergii.

Folosite zilnic, dischetele demachiante pot irita ochii din cauza clorului si a derivatilor chimici continuti in produsele conventionale. In schimb, dischetele si servetelele umede realizate din bumbac organic nu irita pielea si nu o ataca.

Bumbacul bio se gaseste intr-o gama diversificata de produse, adaptata tuturor nevoilor, tipurilor de piele si afectiunilor dermatologice.

Pentru prospetime, confort si delicatete alegeti bumbacul organic. Utilizand acest tip de bumbac sunteti atenti nu doar cu pielea voastra ci si cu mediul inconjurator.