Chiar si in epoca moderna a tehnologiei digitale, cartile de vizita imprimate sunt inca distribuite si schimbate destul de regulat la evenimente.

Acestea pot fi cea mai simpla modalitate de a-ti transmite informatiile de contact. Daca lucrezi pentru o companie, e posibil sa cauti carti de vizita model si sa iti poti alege designul acestora. Cartile de vizita iti ofera recunoastere a marcii si iti fac publicitate gratuita.

Cartile de vizita bine concepute sunt cu adevarat ca mici panouri publicitare, transformand contacte aleatorii in clienti, colaboratori, furnizori si prieteni.

Ce sa cauti la companie care comercializeaza carti de vizita?

• Optiuni de design: Majoritatea companiilor ofera o varietate de sabloane, sute sau chiar mii de optiuni. Daca ai un design in minte, poti, de obicei, sa lucrezi cu o echipa pentru a-l aduce la viata si pentru a face procesul de selectie mai putin coplesitor.
• Hartie, finisaje si dimensiuni: daca iti doresti ceva mai mult decat o carte de vizita simpla, de dimensiune standard, exista o multime de intrebari de design de pus. Finisaj lucios sau mat? Colturi ascutite sau rotunjite? Indiferent de ceea ce te intereseaza, exista carti de vizita model de unde poti alege.

Dar cat ar trebui sa cheltuiesti pe cartea ta de vizita? Costul cartilor de vizita poate varia foarte mult si nu este intotdeauna usor sa stii cum sa-ti scoti cartile de vizita in evidenta, mai ales cand ai un buget limitat. Pentru a obtine cel mai bun profit, merita sa stiti ce detalii de design conteaza atunci cand cauti carti de vizita model pentru a te distinge de concurenti.

Pretul variaza dintr-un motiv

Costul unui design excelent de carte de vizita variaza. Daca iti doresti sa echilibrezi nevoia de un design de inalta calitate cu nevoia de a ramane in limita bugetului cu siguranta exista carti de vizita model pentru tine. Aminteste-ti ca proiectarea cartii de vizita si imprimarea acesteia sunt doi pasi separati care vor afecta costul total al cartilor de vizita.

Ce optiune este potrivita pentru tine?

Exista mai multe modalitati de a alege o carte de vizita model.

Design creat de tine

Optiunile cu cel mai mic cost includ proiectarea personala a cartii de vizita, folosind servicii de sabloane online pe care le poti utiliza pentru a proiecta un carte de vizita de baza si a le tipari.

Daca ai experienta in design, alegerea este usoara. Daca nu esti, probabil vei ajunge sa folosesti un sablon. Aceasta optiune este de obicei cea mai ieftina modalitate de a realiza un design de carte de vizita, dar rezultatul va fi probabil prea generic.

De aceea este bine sa alegi o companie care te poate sfatui cu privire la design si te poate ghida, astfel incat sa iei cea mai buna decizie.

Agentii de design

Daca iti doresti carti de vizita profesionale la preturi avantajoase, trebuie sa faci toate eforturile in a alege cea mai buna companie de carti de vizita. Astfel, vei obtine un design total unic si de inalta calitate.

Primii pasi de proiectare

Inainte de a incepe procesul de proiectare al cartilor de vizita, exista cativa pasi preliminari de proiectare pe care trebuie sa le bifezi: cele mai importante doua aspecte ale branding-ului vizual, logo-urile si schemele de culori.

Logo-ul marcii tale: acesta este lucrul care atrage clientii si ii face sa afle mai multe despre afacere, despre produs sau serviciu si despre ce isi doresc acestia de la el.
Schema de culori a marcii: culorile marcii iti permit sa apelezi la emotiile potentialului tau client, fara ca acesta sa stie ca o faci.

Mesajul principal al marcii: in cele din urma, trebuie sa cunosti mesaj general pe care doresti sa il trimita marca ta.

Materialul

Cartile de vizita nu mai sunt toate din hartie de carton. Astazi poti obtine carti de vizita model personalizate pe lemn, plastic, metal si alte materiale, pentru a crea un aspect si o senzatie cu adevarat unica.

Marimea

Urmatoarea ta decizie este ce dimensiune ar trebui sa aiba cartea ta de vizita. Diferite tari au dimensiuni standard diferite, asa ca te poti gandi la asta. Chiar daca vrei cu adevarat sa faci ceva unic, ar trebui sa stii cel putin care este standardul, astfel incat sa cunosti traditia.

De asemenea, poti alege carti de vizita model care sa fie nonconformiste si sa iasa din tiparul clasic.

Aspect

Aceasta se refera pur si simplu la orientarea standard al cartii de vizita: orizontala sau verticala. Pretul cartii de vizita nu va fi afectat de aceasta decizie.

Forma

Nu toate cartile de vizita sunt create in format dreptunghiular. De fapt, taierea cu matrita permite imprimantelor sa taie aproape orice forma si sa pastreze avantajele de cost ale tiparirii in vrac.

Daca iti doresti ceva destul de conservator, dar totusi atragator si cu aspect modern, poti incerca sa rotunjesti colturile cardului dreptunghiular. De asemenea, poti alege orice forma care reprezinta cu adevarat afacerea ta.

Ar putea fi conturul produsului tau cel mai bine vandut sau sub forma logo-ului in sine.