Ideile preconcepute cum ca intr-un living modern trebuie sa existe arta abstracta sau experimentala sunt destul de des intalnite. Daca nu iti plac compozitiile geometrice care nu au nicio treaba cu realitatea sau tablourile in care este exprimata natura moarta nu este nevoie nici sa le asezi pe peretii casei tale nici sa te prefaci ca iti plac pentru a nu-ti ingreuna situatia.


Mai jos iti vom oferi cateva sfaturi prin care iti poti amenaja livingul intr-un mod proaspat, informal si modern.

Alege cu atentie ramele tablourilor si fotografiilor

Intotdeauna o rama aleasa cu atentia va scoate bine in evidenta si fotografia pe care alegi sa o inramezi. Asadar o rama prea stridenta sau prea banala poate umbri farmecul unei fotografii sau a unei picturi puse pe perete.

Atunci cand esti in dubiu si nu stii ce rama sa alegi, cel mai bine este sa optezi pentru una care nu isi disputa atentia privitorului cu imaginea incadrata: o rama simpla, in nuante neutre de alb, negru sau lemn nevopsit, deschis la culoare.

Avantajul unei astfel de rame este ca se poate adapta usor la aproape orice transformari ale decorului.

Tine minte ca:
O natura moarta in culori sobre poate fi incadrata intr-o rama metalica sau dintr-un lemn inchis la culoare. O imagine in culori deschise arata mai bine incadrata de o rama in culori inchise. Ramele fotografiilor alb-negru trebuie sa fie ori albe, ori negre.

Amplifica vizual spatiul folosind liniile orizontale pe pereti

Poti obtine un aspect aerisit in living daca decorezi peretii cu linii orizontale. Asta nu inseamna sa optezi doar pentru imagini in care predomina liniile orizontale, ci sa incerci sa obtii acest efect grupand mai multe tablouri ori fotografii pe lungimea peretelui.

Cea mai simpla varianta este sa incerci sa formezi un dreptunghi culcat cu ajutorul imaginilor, dar poti incerca sa creezi si grupaje asimetrice de-a lungul unei axe orizontale mai mare decat cea verticala.

Tine minte ca:
Grupajele sunt ideale cand vrei sa expui imagini sau tablouri care altfel nu ar iesi in evidenta, de diferite marimi, culori si chiar stiluri.

Grupajele sunt caracteristici decorative specifice decorurilor contemporane, pe cand perechile de tablouri simetrice sunt mai potrivite in amenajarile formale, clasice.

Diversifica decoratiunile de perete

Ai foarte multe optiuni cand vine vorba despre decorarea unui living modern. Daca primul lucru care iti vine in minte cand te gandesti la decorarea peretilor sunt tablourile din canvas cu flori uriase sau animale si fotografiile cu peisaje in culori vii cu potrete sau imagini abstracte, ei bine, exista si alte variante de a imbodobi intr-un stil modern peretii casei tale.

Niste litere decorative supradimensionate confectionate din lemn si sfoara s-ar potrivi perfect intr-o incapere decorata in stil rustic, iar daca preferi o camera in stil modern cu influente industriale atunci decoratiunile din fier in forme geometrice s-ar potrivi perfect.

Important este eviti ramele opulente, expunerea in maniera traditionala, in perechi, si sa dai frau liber inspiratiei.

{{clean2}}
{{clean3}}