Cum sa alegi cea mai buna banca pentru familia ta? Ce criterii ar trebui sa urmati atunci cand cumparati o banca pentru casa dvs. si unde sa o folositi pentru a o face utila si functionala?
Cititi ghidul nostru de cumparaturi si gasiti informatii utile despre scaunele de interior. O banca este o piesa de mobilier functionala, eleganta si versatila.
Poate fi instalata cu succes in multe incaperi ale casei, fie ca vorbim de hol, living, dormitor sau bucatarie. In timp ce in teorie exista diferente intre bancile de bucatarie si banchetele din sufragerie si dormitoare, in practica aceste diferente sunt mai mici sau chiar inexistente astazi.
Spatiul din locuinta ta este foarte important, atat interior cat si exterior (curte, gradina etc.), asa ca acorda o atentie deosebita atunci cand alegi mobilierul si decoratiunile din casa ta.
Casa trebuie sa fie spatiul in care tu si familia ta sa te simti cel mai bine, sa te relaxezi si sa petreci timp de calitate impreuna.
Ce sunt banchetele si la ce sunt folosite?
Detaliile si formele din ce in ce mai complexe ne ingreuneaza identificarea anumitor tipuri de mobilier. Canapele, coltarele, paturile, bancile, banchetele, sunt doar cateva exemple de mobilier care au ceva in comun intr-un fel (nu doar ceea ce fac).
In ultimul timp, veti gasi pe piata articole care imprumuta un anumit tip de mobilier pentru a adauga un plus altor articole de mobilier. Desi definitia si scopul banchetelor nu este inca clara, mai jos am gasit cateva informatii importante despre acestea si rolul lor in viata noastra.
Ce este o bancheta?
O explicatie simpla este ca bancheta este sora canapelei si sora bancii (in functie de model). Banchetele sunt piese de mobilier utile care sunt versatile si te pot ajuta sa gasesti solutii ingenioase la incaperile sau spatiile problematice din casa ta.
O bancheta este o piesa de mobilier mai simpla si mai mica decat o canapea, dar mai confortabila si mai eleganta decat o simpla banca.
Avantajul unei banchete este ca ocupa mai putin spatiu decat o canapea, este mult mai confortabila decat o banca si este solutia perfecta pentru casele cu probleme de spatiu.
Desigur, o bancheta nu este un inlocuitor pentru o canapea sau un pat, dar nu este pentru asta. Banchetele ne ajuta sa ne bucuram sa stam in diverse zone ale casei fara a ocupa prea mult spatiu in camera.
Unde le poti folosi?
Poti alege orice tip de bancheta si o poti folosi in orice incapere, tot ce trebuie sa faci este sa potriviti bancheta la stilul camerei si restul articolelor si mobilierului. Nu exista restrictii privind utilizarea unei banchetei intr-un spatiu, doar putina atentie la dimensiune, forma si stil.
Exista multe locuri in care puteti amplasa banci. Livingul, dormitorul, camera copiilor, holul, balconul sau bucataria sunt toate spatiile din casa care pot beneficia de o banca sau bancheta.
Nu exista mare diferenta intre bancile de bucatarie, sufragerie, dormitor sau bancile de pe hol, motiv pentru care le poti folosi in orice camera cu incredere. Iti vom explica mai departe cum se preteaza banchetele in fiecare camera a casei tale:
• Bancheta de living – te poate ajuta sa creezi o zona intima, o zona in care te poti relaxa, citi, bea cafea sau asculta muzica. Zona centrala a sufrageriei va fi in continuare zona canapelei, dar o bancheta amplasata in colt, poate chiar langa fereastra sau biblioteca, va oferi livingului o senzatie de eleganta.
• Bancheta pentru dormitor – Un inlocuitor de succes pentru un scaun de comoda, pe care iti poti pune consola cand esti gata sa dormi noaptea sau iti poti oferi un spatiu in care sa te asezi si sa te relaxezi. O poti pune langa dressing (daca ai unul), langa fereastra , sau cel mai bine, o poti pune la capatul patului.
• Banci de bucatarie – pot inlocui unele scaune sau chiar un colt de bucatarie. Totul depinde de modul in care va aranjati bucataria si de dimensiunea acesteia. Daca bucataria este mare, o banca poate fi folosita pentru a amenaja o zona pentru cafea si ziar dimineata. Daca bucataria este mica, solutia pentru luat masa este o zona de banca si masa mica.
• Banchete pentru hol si balcoane – din ce in ce mai folosite si obisnuite. Nu numai ca este o modalitate convenabila, functionala si eficienta de a crea scaune de stat jos, dar ajuta la modelarea spatiilor si le ofera viata si intimitate. Gandeste-te la asta ca pe o banca pe balcon cu un pahar de vin la apus.
Cum sa alegi cea mai buna bancheta pentru casa ta
Alegerea unei banchete pentru casa ta necesita o atentie si o cercetare prealabila. Daca cititi informatiile pe care le oferim in aceasta evaluare, veti putea alege o banca sau bancheta de calitate, care se potriveste nevoilor dumneavoastra. Nu sunt multe caracteristici de luat in considerare, dar sunt importante.
Stilul si forma
• Stilul bancii – trebuie ales in functie de alte articole de mobilier din locuinta dvs. si de stilul incaperii in care este amplasata. Stilul unei banchete sau banci este o combinatie a mai multor factori (forma, materiale, detalii etc.). Puteti alege dintr-o gama larga de stiluri, de la banchete moderne, banchete marocane, banchete franceze, banchete englezesti pana la banchete si banci in stil rustic. Alege stilul bancii astfel incat sa se potriveasca cu stilul camerei in care se afla.
• Forma bancii – se va alege in functie de preferinta personala, spatiul din camera si obiectele din camera. Fie ca alegi o banca cu sau fara spatar, fie ca alegi o banca cu sau fara brate laterale, o bancheta dreptunghiulara sau semicirculara, trebuie sa te asiguri ca este o bancheta confortabila, de calitate superioara, care se potriveste peisajului (camera).
Materialele folosite
Datorita simplitatii sale, alegerea unei banci sau banchete este mai usoara decat alegerea unui pat sau a unei canapele. Desi nu este atat de complicat, alegerea unei banchete nu este ceva de ignorat pentru ca ai nevoie de calitate. Indiferent de modelul pe care o alegeti, asigurati-va ca va legati de o banca sau bancheta durabila si de inalta calitate.
• Structura – Exista multe materiale pentru a crea o banca sau bancheta, dar toate trebuie sa fie durabile. Indiferent daca alegeti o banca din lemn masiv sau o banca dintr-o combinatie de materiale (fier forjat etc.), durabilitatea este importanta.
• Tapiterie – Pe langa calitatea materialelor folosite in constructia banchetei, materialele de tapiterie (panza, stofa, captuseala, etc.) trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru a rezista la utilizare frecventa. Cele mai comune banci sunt bancile tapitate (lana, pilota etc.) captusite cu diverse materiale (tesatura, in, piele naturala, piele ecologica etc.).
• Umplutura – In concluzie, cele mai rezistente sunt bancile cu structura din lemn masiv sau structura din lemn cu metal, tapitate cu materiale naturale (in, stofa etc.). Captuseala tapiteriei banchetei (daca exista) trebuie sa fie si ea de buna calitate si sa nu se adune in diferite parti (celebra umflatura) si sa nu transpire cand stai pe ea.
Spatiu si dimensiune
Dimensiunea bancii sau banchetei trebuie aleasa in functie de spatiul disponibil din incapere, de zona in care este instalata si de nevoile dumneavoastra. De exemplu, puteti alege o bancheta generoase cu mai multe locuri, daca spatiul permite. Totusi, pe langa spatiul disponibil, trebuie sa ai in vedere si locul unde va fi amplasata banca si destinatia acesteia.
De exemplu, pentru living, balcon si bucatarie poti alege o banca pentru 3 persoane, in timp ce pentru camera ta sau camera copiilor o banca pentru 1 sau 2 persoane este suficient de mare avand in vedere scopul ei. Atunci cand alegeti o bancheta de casa, tineti intotdeauna cont de spatiu in care va fi amplasata, de nevoile dumneavoastra si de scopul pentru care va fi folosita.
Depozitare
In timp ce bancile sunt piese de mobilier destul de simple, exista si modele de bancute care vin cu sau ofera spatiu de depozitare pentru a plasa diverse articole. Probabil cele mai des intalnite sunt bancile cu compartimente de depozitare si bancile cu suporturi laterale pentru telefoane sau seturi de ceai.
Tocmai pentru ca acestea nu sunt neaparat „trasaturi” specifice banchetelor, in anumite zone sau anumite magazine vom gasi banci pe nume de sezlonguri sau canapele pe nume de banci. Cea mai frecventa confuzie este sa coboare bratele pe banca pentru a forma un pat mic, asa ca multi oameni o vor numi o canapea extensibila. Cu toate acestea, aceste banci au cateva caracteristici suplimentare in comparatie cu paturile de zi.
De asemenea, articolul mentioneaza beneficiile psihologice ale unui stil de viata sanatos, cum ar fi reducerea stresului si imbunatatirea starii de spirit. Prin adoptarea unor obiceiuri precum meditatia, yoga sau plimbarile in natura, putem contribui la echilibrarea intregii noastre fiinte, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Este important sa ne acordam timp pentru noi insine si sa ne ingrijim atat interior, cat si exterior.
Articolul de pe Elisium.ro vorbeste despre importanta unui stil de viata sanatos si echilibrat pentru mentinerea unei greutati corporale optime. Autorul subliniaza rolul alimentatiei echilibrate si exercitiilor fizice regulate in procesul de slabire si tonifiere a corpului. Este foarte util sa fim constienti de ceea ce mancam si sa ne implicam activ in adoptarea unor obiceiuri sanatoase pentru a ne mentine in forma.