De-ce-esueaza-fertilizarea-in-vitro.jpg

Daca pare ca ti-am citit gandurile, inseamna ca vrei sa afli care sunt cele mai frecvente motive pentru care metoda fertilizarii in vitro (FIV) nu are mereu succes.
Desi medicina a avansat prin modalitati tehnologice impresionante, fertilitatea ramane un joc de noroc si nici medicii nu pot raspunde cateodata la unele dintre cele mai evidente intrebari.

Iata insa cateva posibilitati pentru care FIV poate da gres

Embrionii nu s-au implantat. Unul dintre motivele pentru care acest lucru se intampla este faptul ca dezvoltarea lor s-a oprit inainte de a ajunge la stadiul de implantare. Aceasta piedica este corelata cu varsta femeii si poate fi intalnita atat in cazurile de FIV, cat si la conceperea pe cale naturala.

Cu cat o femeie incearca sa ramana insarcinata mai tarziu, cu atat sansele ii sunt mai diminuate.

Embrionii si-au inceput implantarea si apoi s-au oprit. Acest proces atipic poate surveni in cazul embrionilor care au cromozomi anormali. Exista un test de pre-diagnosticare genetica, insa este extrem de costisitor. Procedura presupune recoltarea unei celule al carei ADN va fi verificat.

Dincolo de faptul ca eficienta acestui test nu a fost dovedita, el poate fi si daunator embrionului, motiv pentru care nu este prea des intreprins.

Embrionii au suferit daune

Este posibil ca acest lucru sa se intample fie in procesul de dezvoltare in eprubeta, fie in timpul inseminarii in uter. In general, procesele artificiale, create in laborator, sunt adesea sortite esecului, deoarece nu asigura conditiile propice pe care un mediu natural le ofera. Asadar, si embrionii pot fi afectati inainte sau in timpul transferului.

Apar probleme la nivelul uterului. FIV nu poate fi eficienta in cazul in care uterul prezinta particularitati care impiedica implantul. Fibroamele, polipii sau sindromul polichistic ovarian sunt doar cateva dintre obstacolele in calea unei sarcini sanatoase.

Deocamdata, se pare ca nu exista o modalitate pentru ca uterul sa fie testat in timpul ciclului de fertilizare, intrucat biopsia ar putea impiedica implantarea.

Problemele de transfer al embionului

Procesul de transfer al embrionului nu a functionat conform planului. Daca in timpul procedurii de FIV, apar crampe sau hemoragii, sansele de reusita ale implantului sunt diminuate. Reactia uterului ar putea fi aceea de a izola embrionul, astfel incat acestuia sa ii fie imposibil sa se fixeze.