Terasa poate fi locul ideal pentru a-ti petrece timpul liber cu familia si prietenii. Important este sa o protejezi cat mai bine de infiltratiile de apa, si in felul acesta sa previi aparitia mucegaiului.


In mediul online vei descoperi numeroase produse care te pot ajuta, insa este indicat sa alegi doar ce este calitativ, astfel incat investitia ta sa fie de durata. Iata ce trebuie sa cunosti despre hidroizolatii profesionale.

Hidroizolatii – ce sunt?

Modalitatea cea mai buna si practica prin care poti sa protejezi o terasa este hidroizolatia. Un astfel de produs se poate aplica cu usurinta de catre specialisti si te va feri de apa infiltrata, de aparatia mucegaiului, a condensului si de dezvoltarea bacteriilor nocive.

Despre hidroizolatii este util sa cunosti ca reprezinta un sistem format din mai multe membrane. In functie de locul pe care doresti sa-l protejezi ai la dispozitie diverse materiale. Cele mai importante se refera la:

membrane bituminoase – sunt des intalnite pe santiere. Modalitatea de aplicare este la cald si din acest motiv este recomandat sa colaborezi cu o echipa de profesionisti daca alegi acest tip de hidroizolatii.

Cu ajutorul membranelor bituminoase poti proteja atat terasa, cat si fundatia constructiei;

• membrane bituminoase cu poliester – compozitia acestui tip de hidroizolatie este bitum, polimeri elastici si armatura din poliester. Ultimul strat este format din nisip cuartos;
• membrane din PVC – reprezinta o varianta usor de utilizat care ofera protectie impotriva infiltratiei de apa si rezistenta la razele UV;
• hidroizolatii lichide – structura acestora este flexibila si sunt des utilizate in locurile cu acces dificil. De exemplu, poti hidroizola o pivnita sau un beci.

Ce terase poti hidroizola?

Bine este sa stii ca, in functie de destinatia terasei poti alege si tipul de hidroizolatie. De exemplu, daca terasa ta este una circulabila si supusa traficului, atunci poti alege o hidroizolatie formata din bitum, poliuretani sau pvc.

Specialistii recomanda sa aplici mai multe straturi pentru a se crea un mediu fara bacterii sau mucegai. In cazul in care terasa pe care doresti sa o protejezi este una de tipul necirculabil, atunci ai la dispozitie diverse materiale.

Important este sa stii ca, acest tip de terasa nu este destinat traficului, ci este un spatiu destinat anumitor aparate tehnice. Specialistii iti pot recomanda membrane bituminoase cu poliester sau fibra de sticla.

In situatia in care doresti sa previi aparitia vegetatiei va trebui sa aplici un strat protector de material si apoi nisip.

In ce perioada poti hidroizola?

Daca alegi sa hidroizolezi un spatiu ferit de intemperii, atunci poti hidroizola in orice moment. Pentru spatiile deschise este bine sa tii cont de conditiile meteo.

Ai grija, lucreaza intotdeauna cand vremea nu este ploioasa, cu vant puternic sau cand nu sunt conditii de inghet si zapada. In acest fel materialele se vor usca in mod corespunzator si iti vor oferi protectia necesara.

Mai mult, specialistii recomanda sa finalizezi intr-o zi intreg procesul de hidroizolare pentru a nu risca modificarea conditiilor meteo.

Colaborare cu o firma de profil

Despre procesul de hidroizolare este util sa cunosti ca nu este unul complicat, insa presupune sa urmezi niste etape. In situatia in care nu detii destula experienta este recomandat sa alegi colaborarea cu o firma de profil.

In felul acesta vei putea proteja spatiul dorit, dar si investitia. Lucrarea va fi una corespunzatoare care nu necesita pe viitor reparatii sau inlocuire. Pentru a hidroizola un acoperis terasa acceseaza site-ul milucon.ro.

Ai la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie si mai mult, vei beneficia de servicii calitative!

Date de contact:
E-mail: [email protected]
Telefon: 0766 419 049