Sezonul rece vine la pachet cu numeroase provocări pentru tonusul psihic și imunitate. Atunci când temperaturile scad simțitor, corpul necesită o rutină de îngrijire care să implice obiceiuri diferite față de cele din restul anului. Dincolo de alimentația variată, sport sau folosirea produselor pentru piele, masajul robotic efectuat zilnic poate face minuni.

De ce este necesar masajul pe timpul iernii?

Masajul robotic stimulează capacitatea organismului de a face față fluctuațiilor de temperatură. 

  • Stimulează fluxul limfatic

În timpul sezonului rece, preferăm să petrecem mai mult timp în casă, ceea ce implică activitate fizică mai redusă. Sedentarismul poate genera printre altele, probleme în privința fluxului limfatic și o activitate mai slabă a celulelor albe din sânge. Acestea sunt cele care susțin organismul în lupta contra afecțiunilor sezoniere. 

  • Elimină rigiditatea musculară

Atunci când ne este frig, mușchii se contractă pentru a conserva căldura. Din acest motiv, sângele nu poate pătrunde în aceste zone pentru a alimenta musculatura cu oxigen și nutrienții absorbiți din alimente. Totodată, devine dificilă evacuarea toxinelor din sânge, ceea ce favorizează disconfortul local. Gama fotoliilor de masaj profesionale efectuează masajul de tip deep tissue, până la o adâncime de 12.5 cm. Astfel, musculatura se relaxează în profunzime, permițând sângelui să circule liber și prevină rigiditatea. De asemenea, atunci când mușchii sunt detensionați, automat corpul va adopta o postură corectă în mod natural, ceea ce previne durerile sau potențiale afecțiuni ale coloanei vertebrale.

  •  Relaxează articulațiile

Pe timpul iernii, vasele de sânge se îngustează din cauza frigului, ceea ce poate duce la disconfort sau chiar artrită. Masajul robotic cu perne de aer și încălzitoare încorporate poate preveni congestiile, crescând senzația de căldură corporală. Află mai multe despre beneficiile fotoliilor de masaj japoneze pe Fujiiryoki.ro.

  • Echilibrează nivelul hormonului de stres

Vremea rece, micșorarea zilelor, întunericul prelungit și obiceiul de a petrece mai mult timp în casă la căldură sunt factori care pot influența starea generală de spirit. Sesiunile zilnice de minim 15 minute de masaj pot echilibra răspunsul organismului la stres, susținând producția de endorfine și serotonină în corp. Astfel, simptomele asociate depresiei sunt înlocuite cu o stare generală de revigorare, ceea ce ne motivează să depășim cu succes provocările acestui sezon sensibil.

Este indicată alternarea programelor de masaj robotic pentru rezultate vizibile. Astfel, poți crea un masaj personalizat, poți experimenta masajul shiatsu, masajul reflexogen sau poți activa programe specifice pentru masarea individuală a fiecărei zone corporale.

3 thoughts on “Masajul robotic pe timpul iernii: 4 beneficii pentru corp și minte

  1. Personal, consider ca masajul robotic este o investitie valoroasa pentru sanatatea noastra. In plus, faptul ca poate fi realizat chiar la domiciliu, fara a fi nevoie sa mergem la un salon specializat, reprezinta un mare avantaj. Recomand cu incredere acest tip de terapie pentru cei care doresc sa se simta mai bine atat fizic, cat si mental.

  2. Beneficiile prezentate in articol sunt extrem de relevante si bine argumentate. Masajul robotic poate ajuta la reducerea stresului, imbunatatirea circulatiei sangelui, relaxarea muschilor tensionati si chiar ameliorarea durerilor de spate sau gat. Este o metoda moderna si eficienta de a avea grija de sanatatea noastra.

  3. Articolul este foarte interesant si util, deoarece prezinta beneficiile masajului robotic pe timpul iernii. Este important sa ne ingrijim corpul si mintea in sezonul rece, iar acest tip de masaj poate fi o solutie eficienta pentru relaxare si refacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *