Daca stai la casa, cu siguranta iti face placere sa petreci timpul afara, fie in gradina, fie pe terasa. Dar cum faci ca sa te poti bucura cat mai mult de timpul de afara, tinand cont de faptul ca, de multe ori, temperaturile sunt la limita suportabila? Ai nevoie de un fel de protectie, ceva care sa iti asigure confort din punct de vedere termic, astfel incat tu sa te poti relaxa.

Ce este o pergola?

O pergola este o constructie din lemn sau metal care poate fi atasata de casa sau independenta cu rol de a oferi protectie atat vara, cat si iarna.. Este alegerea perfecta pentru casele cu gradina sau pentru cele care au o piscina, dar se preteaza si la spatiile comerciale, cum ar fi cafenelele si restaurantele. 

Din ce materiale poate fi o pergola?

Pergolele din lemn vin cu o serie de proprietati care le fac extrem de accesibile si performante. De exemplu, o pergola cu structura din lemn au o greutate mai mica, spre deosebire de cele metalice. Asta inseamna ca nu va fi nevoie de amenajarea unei fundatii foarte dure, ci poti alege chiar sa faci o terasa din lemn. 

Pergolele din metal sunt, de regula, produse din aluminiu sau otel. Cu toate ca variantele de lemn sunt mai economice, pergolele din metal au o performanta mai ridicata. Indiferent de modelul pergolei pe care il vei alege, metalul ofera o rezistenta mult mai mare decat lemnul. Pe gardenway.ro poti vedea mai multe modele de pergole de terasa.

Cate tipuri de pergole exista?

Exista pergole clasice, care presupun doar structura de rezistenta si acoperisul semideschis. Apoi exista pergole retractabile, care sunt si cele mai populare. Si nu in ultimul rand, exista pergole bioclimatice, care arata ca cele cu acoperis retractabil, doar ca acoperisul este complet diferit: e creat din lamele de aluminiu pe care le poti roti sau le poti retrage pentru a deschide tavanul.

Ce poate oferi o pergola pe partea estetica?

Pergolele pot reprezenta atractia din afara casei tale si pot da locul de intalnire din exterior. O pergola este o metoda buna de a completa gradina. O pergola cu design spatios si cu un acoperis deschis nu perturba lumina si circulatia aerului, ceea ce a un lucru bun pentru gradina. De asemenea, pe o pergola pot fi atasate mai multe tipuri de plante, pentru un plus de aspect: vita de vie, iedera, trandafirii cataratori si iasomia de iarna.

Pergola este solutia care poate completa in mod deosebit un ambient modern, contemporan, clasic sau rustic, contribuind la crearea unui spatiu primitor.  Integrand  o pergola pe terasa sau in gradina se creaza o zona cu personalitate, ce pastreaza amprenta preferintelor personale. 

GardenWay propune o varietate mare de tipuri de pergole si pavilioane pentru gradina, ce pot fi integrate cu usurinta in spatii rezidentiale sau comerciale. Pot fi selectate variante cu cadre metalice si tesaturi rezistente sau modelele cu cadre din lemn masiv.

Materialele din care sunt realizate sunt supuse unor tratamente speciale si pot fi exploatate perioade indelungate. Varietatea mare de tesaturi disponibila si texturile diferite vor permite creionarea unui ambient cu estetica atractiva. 

Pergola antracit ca un baldachin peste cada cu hidromasaj, foto Gardenway.ro

Ce roluri pot indeplini pergolele?

Pergolele asigura protectie impotriva razelor solare si a ploilor. Astfel ca te poti bucura petrecand timpul liber la aer, fara sa risti. Membrana unei pergole asigura umbra si protectia de care ai nevoie.

Cu ajutorul unei pergole te poti bucura de o cina in aer liber, iar daca pergola este accesorizata corespunzator, poate oferi posibilitatea utilizarii non stop.
O pergola poate fi un loc foarte bun in care sa tii sculele pentru gratar si gradina. Daca e acoperita, pergola ofera protectie impotriva intemperiilor, astfel ca mobilierul si accesoriile pentru gratar si gradina sunt depozitate la loc sigur.