Terapia TECAR acționează la nivel celular prin două mecanisme principale: producerea de energie și producerea de căldură.

Aceste efecte determină diverse modificări la nivel tisular, cum ar fi creșterea metabolismului celular, ameliorarea echilibrului membranar al celulelor, repolarizarea celulelor și trecerea matricii extracelulare de la starea patologică la cea fiziologică.

În lumea medicală modernă, tehnologia avansată a devenit un instrument esențial în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni.

Un exemplu remarcabil este terapia TECAR (Transferul Energetic Capacitiv și Rezistiv), o metodă non-invazivă și eficientă care utilizează curenti de înaltă frecvență pentru a genera căldură în țesuturile tratate. – vezi tecar aparat.

Această terapie a câștigat popularitate în ultimii ani datorită rezultatelor sale impresionante în tratarea afecțiunilor osteoarticulare și musculo-tendinoase, precum și în îmbunătățirea aspectului fizic al pacienților.

Cum funcționează terapia TECAR

Terapia TECAR se bazează pe principiul conversiei energiei electromagnetice în căldură, prin intermediul unui curent alternativ de frecvență foarte înaltă.

Aparatura de ultimă generație (vezi: aparat tecar pret) folosită în această terapie permite adaptarea emisiei de curent în funcție de profunzimea țesutului tratat, asigurând astfel o localizare precisă a efectului termic.

Este important de menționat că acest curent nu produce efecte electrolitice la nivel tisular și nu are efect excitomotor, datorită frecvenței sale înalte.

Unul dintre principalii avantaje ale terapiei TECAR este relaxarea musculară imediată pe care o produce. Prin vasodilatație, terapia prin radiofrecvență determină relaxarea musculaturii cu tonus crescut.

Acest efect este extrem de benefic în tratarea contracturilor musculare, a spasmelor musculare locale, a punctelor hiperalgice (puncte trigger) și a mialgiilor.

Pe lângă efectul de relaxare musculară, terapia TECAR contribuie și la regenerarea și vindecarea accelerată a țesutului.

Prin îmbunătățirea metabolismului celular și creșterea cantității de energie la acest nivel, terapia stimulează procesele naturale de vindecare ale organismului.

De asemenea, ajută la reducerea edemelor și hematoamelor post-traumă, facilitând astfel recuperarea mai rapidă a pacienților.

Terapia TECAR are și un efect benefic asupra durerii. Efectele biologice cumulative ale terapiei, cum ar fi relaxarea musculară, reducerea edemului și regenerarea țesutului, duc la ameliorarea senzației de durere.

În plus, terapia prin radiofrecvență oferă două tipuri de aplicatoare diferite – capacitiv și rezistiv – care permit un tratament precis și eficient la orice nivel al țesutului.

Indicații și beneficii ale terapiei TECAR

Terapia TECAR este utilizată într-o varietate de afecțiuni și scopuri. Printre cele mai comune indicații se numără:

 1. Spasme musculare locale, distonii musculare și contracturi musculare.

 2. Mialgii și puncte hiperalgice (puncte trigger).

 3. Leziuni traumatice (musculare, tendinoase sau ligamentare, osoase).

 4. Afecțiuni inflamatorii (miozite, tendinite, capsulite, bursite).

 5. Sindroame algice vertebrale și nevralgii diverse.

 6. Pseudartroze (vindecarea ineficientă a fracturilor) și tratamente pre și post intervenții chirurgicale ortopedice.

 7. Programe complexe de recuperare neuro-motorie.

Beneficiile terapiei TECAR sunt multiple. Pe lângă ameliorarea durerii și relaxarea musculară, aceasta contribuie la reducerea edemului prin echilibrarea fortelor Starling și dezobstrucția capilarelor limfatice.

De asemenea, terapia TECAR stimulează metabolismul celular, îmbunătățește fluxul sanguin și limfatic, și facilitează regenerarea și vindecarea țesutului.

Conceptul TECAR și utilizarea în combinație cu alte tehnici

Unul dintre aspectele remarcabile ale terapiei TECAR este faptul că poate fi utilizată în combinație cu alte tehnici terapeutice pentru a obține rezultate îmbunătățite. Iată câteva exemple:

 • Tehnica de masaj: Terapia TECAR poate fi combinată cu tehnicile de masaj pentru a amplifica efectul de vasodilatație locală și pentru a furniza nutrienți și oxigen suplimentare țesutului tratat.

 • Tehnica de mobilizare pasivă: Utilizarea terapiei TECAR împreună cu mobilizarea pasivă a regiunii tratate poate ameliora spasmele musculare și durerea cauzată de iritația punctelor trigger.

 • Tehnica de mobilizare activă: Combinând terapia prin radiofrecvență cu contracțiile active ale mușchilor din regiunea afectată, se poate facilita formarea de noi fibre musculare și se optimizează activitatea musculară.

Efectele biologice ale terapiei TECAR

Terapia TECAR acționează la nivel celular prin două mecanisme principale: producerea de energie și producerea de căldură.

Aceste efecte determină diverse modificări la nivel tisular, cum ar fi creșterea metabolismului celular, ameliorarea echilibrului membranar al celulelor, repolarizarea celulelor și trecerea matricii extracelulare de la starea patologică la cea fiziologică.

În plus, terapia TECAR stimulează vasodilatația arterială, îmbunătățind afluxul de oxigen și nutrienți la nivel celular. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea fluxului venos și limfatic, facilitând eliminarea produselor de catabolism celular.

Terapia TECAR în estetică

Terapia TECAR nu este doar eficientă în tratarea afecțiunilor medicale, ci și în domeniul esteticii. Unul dintre utilizările sale în acest domeniu este terapia cu radiofrecvență facială.

Aceasta este o metodă non-invazivă și nedureroasă care stimulează producția de noi fibre de colagen și elastină, îmbunătățind astfel elasticitatea și fermitatea pielii.

Radiofrecvența facială poate fi utilizată pentru reducerea ridurilor și liniilor fine, pentru tratarea acneei, a porilor dilatați și a cicatricilor, precum și pentru remodelarea și conturarea feței.

Acest tratament este o alternativă excelentă la intervențiile chirurgicale de lifting facial, oferind rezultate vizibile și de lungă durată.

Numărul de sedințe și rezultatele terapiei TECAR

Pentru a obține rezultate optime și de durată, se recomandă efectuarea a 6-8 sedințe de terapie TECAR, la un interval de 2 săptămâni între fiecare.

Efectele terapiei sunt vizibile încă de la prima ședință, însă rezultatele maxime pot fi observate după 1-2 săptămâni de la finalizarea tratamentului.

În concluzie, terapia TECAR este o tehnologie avansată cu multiple beneficii în tratarea afecțiunilor osteoarticulare și musculo-tendinoase, precum și în îmbunătățirea aspectului fizic al pacienților.

Această terapie combină eficient abilitățile profesionale ale terapeutului cu efectele aparatului, oferind astfel rezultate imediate și de lungă durată. Indiferent dacă este utilizată în scopuri medicale sau estetice, terapia TECAR reprezintă o soluție eficientă și non-invazivă pentru vindecare și îmbunătățirea aspectului fizic.

2 thoughts on “Terapia TECAR: Tehnologia avansată pentru vindecare și imbunătățirea aspectului fizic

 1. Beneficiile terapiei TECAR includ reducerea durerii, cresterea mobilitatii articulatiilor si accelerarea procesului de recuperare. Aceasta metoda non-invaziva este potrivita pentru oricine doreste sa-si imbunatateasca sanatatea si aspectul fizic.

 2. Terapia TEСAR este o metoda inovatoare si eficienta pentru vindecarea si imbunatatirea aspectului fizic. Tehnologia avansata ofera rezultate rapide si durabile, fiind o solutie excelenta pentru diverse afectiuni ale sistemului locomotor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *