Intrebarea a fost pusa, inelul l-ai primit, ochii tai stralucesc si zambetul este molipsitor. Acum ce urmeaza? Sunt mai multe sarcini de indeplinit si detalii care necesita atentie. Iar toate pot parea coplesitoare.

Atunci cand iti planifici nunta, poti ajunge sa fii foarte prinsa in detalii. Ce sa alegi dintre numeroasele buchete de mireasa pe care le-ai vazut, unde sa cauti rochia, cum va arata sala, cine se ocupa de decor etc. Uneori poate parea dificil sa vezi padurea de copaci.

Trebuie sa iti acorzi timp suficient pentru planificari. Un an pare foarte mult timp si apare tentatia de a te ocupa „mai tarziu” pentru ca „mai este timp.”.

Dar la un moment dat, poti ajunge sa nu mai consideri acest lucru. Si sa ai inca multe de facut. A sparge anul luna cu luna si a planifica un task lunar va va ajuta pe amandoi sa va ocupati de organizarea nuntii fiind relaxati.

Importanta organizarii timpului

Organizarea timpului este un factor de o importanta crescuta atat pentru activitatile de zi cu zi, dar nu numai. Pentru planificarea si buna gestionare a unui eveniment asa cum este nunta, gestionarea timpului este cruciala.

Ajuta foarte mult la a controla ziua de lucru. Mai ales atunci cand trebuie sa te imparti intre task-uri zilnice, cele de la birou si task-uri ce tin de nunta.

Cateva dintre beneficiile unei bune organizari a timpului pentru organizarea nuntii sunt:

Respectarea deadline-urilor. Vei reusi sa termini la timp tot ceea ce ai de facut atat acasa, cat si la birou. Si astfel vei putea onora intalnirile pentru degustarea meniului, prajiturilor etc.

Eficientizarea. Stiind ca urmeaza sa mergi cu viitorul sot sa vedeti sali si asta este un task important, vei trage mai tare sa reusesti sa termini alte treburi. Cand stii ca ai un program de urmat, procrastinarea nu-si va face simtita prezenta atat de tare.

Reducerea stresului. Este de la sine inteles faptul ca in momentul in care ai un program facut, stresul si anxietatea nu mai au loc. Stiind ce trebuie sa faci in fiecare moment si zi, vei sta mult mai linistita.

Veti sta amandoi, de fapt, fiindca veti stii ca, intr-adevar, aveti timp sa va ocupati de toate.

Cresterea increderii in propria persoana. O buna organizare a timpului te va lasa sa vezi ca poti face fata oricarui program.

Poti face tot ceea ce ti-ai propus si esti relaxata. Si ca o consecinta fireasca, increderea in propria persoana va creste.

5 lucruri ce trebuie bine organizare pentru nunta ta de vis

Acum ca ai vazut cat este de important sa te organizezi bine cu timpul, ai grija sa pui pe lista de facut si urmatoarele sarcini:

Alegerea salii si a decorului. Aceasta sarcina este printre cele mai importante. O idee care sa va ajute poate fi sa alegeti o tema pentru nunta voastra.

Si in functie de aceasta, alegeti o sala care se potriveste. Spre exemplu, pentru tematica „poveste”, alegeti o sala cu accente vintage sau medievale si aranjati-o cu multe flori. Iar restul decorului il puteti realiza chiar voi. Sunt multe site-uri de pe care va puteti inspira.

Alegerea mancarii. Ei bine, aici totul tine de preferinte. Insa trebuie sa luati in considerare dietele urmate de fiecare invitat.

In plus, daca nunta este de zi, poate fi un meniu mai bogat. Pentru o nunta de noapte, insa, prea multe feluri de mancare pot fi doar o risipa.

Alegerea muzicii. Cele mai importante persoane in ziua nuntii sunteti voi. De aceea muzica trebuie sa fie, in primul rand, pe gustul vostru.

Preferintele oamenilor difera foarte mult si de aceea va fi imposibil sa multumiti toti invitatii. Puteti alege sa pastrati, totusi, unele melodii clasice fara de care nuntile nu au acelasi farmec.

Surprize pentru invitati. In aceasta categorie putem include: quiz-uri in timpul nuntii, provocari lansate, oferirea unor mici plante la ghiveci la plecare, marturii interesante de luat acasa, mesaj personalizate pentru fiecare invitat etc. Cu siguranta ar fi o nunta unica.

Photos corner. Un loc special amenajat pentru poze va atrage atentia oricarui invitat. Fie un decor frumos cu poze din relatia voastra, fie un decor din baloane cu arcade spectaculoase va fi pe placul tuturor.

Dar mai mult, decorurile din flori sunt cele mai apreciate. Daca vezi un model frumos creat de o florarie online, solicita serviciul de livrare flori si infrumuseteaza sala cu un flower corner unic.

Concluzionand, nunta de vis nu trebuie sa fie un eveniment organizat cu stres.

Cu o buna organizare a timpului si atentie la detalii, puteti trai impreuna cel mai frumos eveniment din viata voastra. Atat in ziua cea mare, dar si in perioada organizarii acesteia.