Majoritatea mamelor ard de nerabdare sa afle sexul copilului. Pentru cele care fac cumparaturi inainte de nastere aflarea vestii are si o valoare practica deoarece vor sa stie ce hainute sa cumpere sau in ce culori sa zugraveasca camera copilului.
Sexul copilului este determinat inca din momentul conceptiei, dar va trebui sa astepti putin inainte de a vedea daca este un baiat sau o fata. Organele genitale ale bebelusului vor incepe sa se formeze destul de devreme, cam pe la sase saptamani de sarcina, dar nu vor arata mult diferit catre sfarsitul primului trimestru.

Nu te astepta insa sa vezi ceva la ecografia din primul trimestru. Penisul baietelului sau clitorisul si labile fetitelor sunt prea mici pentru a fi prinse pe o ecografie.

Cum afli sexul copilului

Exista mai multe posibilitati prin care poti afla sexul copilului inainte de nastere. Majoritatea viitorilor parinti afla la ecografia din de la 18-21 saptamani, desi este posibil ca unii oameni sa afle mai devreme.

Amniocenteza este un test invaziv folosit pentru a vedea daca exista posibile anomalii genetice. Acest test este facut doar femeilor ale caror copii sunt considerati a avea un risc mare de probleme genetice si analiza nu este lipsita de riscuri.

Daca trebuie sa faci test, poti afla sexul copilului mai devreme. Amniocenteza se face candva intre saptamanile 16 si 22 si poarta un risc de avort spontan, din cauza acului de perforare a sacului amniotic.

Un alt test cromozomial, cunoscut sub numele de prelevare de probe villus corionice (CVS) este uneori facut in cazul in care se considera ca copilul are un risc ridicat de boli genetice. Daca faci acest test, cel mai probabil vei afla si sexul copilului. CVS este de obicei realizata intre saptamanile 11 si 14.

Ecografia pentru identificarea eventualelor probleme

Cele mai multe femei fac o ecografie intre 18 si 21 saptamani pentru identificarea unor posibile anomalii. Este o scanare detaliata care cauta anumite anomalii potentiale in dezvoltarea copilului. Ecografistul va petrece timp concentrandu-se pe fiecare dintre organele bebelusului tau pentru a verifica daca acestea se dezvolta bine.

In acest timp, te vei putea uita la copilul tau. Este un moment interesant si emotionant iar pentru tatal copilului poate fi momentul in care realizeaza „cu adevarat” ca va deveni tata.

In aceasta etapa din sarcina, ecografistul poate fi capabil sa identifice sexul copilului. Daca vrei sa stii sexul, ar trebui sa ii spui acest lucru atunci cand te duci pentru ecografie.

Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca ecografia se face pentru verificare dezvoltarii bebelusului, dezvaluirea sexului fiind doar cireasa de pe tort.

Pentru a afla sexul copilului, copilul sa fie in pozitia corecta. Daca copilul este intr-o pozitie dificila, organele genitale pot fi ascunse de la vedere. In acest caz, ecografistul nu va putea sa-ti spun ce sex are copilul.

Citeste si cum poti afla sexul copilului de la prima ecografie

Chiar daca copilul este intr-o pozitie buna, ecografistul nu poate spune cu certitudine absoluta ce sex are copilul. Exista numeroase cazuri in care ecografistii au identificat incorect sexul copilului. Deci, chiar daca afli sexul la control, exista intotdeauna o posibilitate sa ai o surpriza la nastere.