Legatura dintre somn si performanta


Poate ca nu toate persoanele au nevoie de cele 8 ore se somn in fiecare noapte, fiind diferiti, dar tot e necesar sa dormim un anumit numar de ore pentru a functiona a doua zi.

Echilibrul din viata noastra ne aduce rezultate optime pe toate planurile, chiar si cel profesional.

Ce este somnul sanatos?

Este clar nu poti neglija somnul, iar in ultimii ani s-a pus tot mai mult acces pe acest aspect. Somnul este nevoia fiziologica de baza pentru noi oamenii, fara de care nu putem exista si ne ajuta ca organismul sa functioneze mai bine.

Somnul este o “alta stare” prin care ne incarcam bateriile, iar o igiena buna a somnului va face o mare diferenta in calitatea vietii tale.
Unde poti dormi mai bine, in afara de patul tau, pe salteaua ta si perna ta preferata? Exista diverse saltele pentru pat din care poti alege pentru problema cu care te confrunti sau daca doresti sa bifezi anumite detalii.

Calitatea unei saltele este data si de materialul din care este formata, dar si de compozitia acesteia. Daca alegi saltele pentru pat 160/200, poti tine cont si de greutate, varsta, modelul de rigiditate, dar si de sezon.

Care sunt beneficiile unui somn sanatos?

• tonus pozitiv
Cand dormi cat ai nevoie si simti ca te-ai odihnit, te vei trezi energic si gata sa faci fata provocarilor din noua zi.
• creierul si organismul tau se dezvolta armonios si lucreaza la cote maxime
Cand dormi bine vei fi mai eficient, creativ, vei face mai putine greseli, deci creste capacitatea de concentrare si vei functiona la cote maxime.
• performante mai bune in plan profesional

Daca ai un echilibru in ceea ce priveste somnul, viata de familie si cariera, iata ca sunt niste factori nu doar pentru a-ti pastra sanatatea, ci te ajuta sa obtii performantele profesionale dorite.

Cu igiena buna a somnului vei evita stresul cronic (probleme frecvent intalnite la locul de munca) si chiar burnout-ul. Vei sti sa-ti dozezi energia si timpul, dar si cum sa lucrezi eficient.

• stare de bine

Te poti simti bine oriunde, mai ales atunci cand iti pastrezi echilibrul, confortul si pacea interioara. Tot ce trebuie sa faci e sa combati stresul la locul de munca, relatia dintre sanatate si munca fiind foarte puternica.

Somnul regulat, sanatos si linistit va veni cu multiple beneficii. Unele dintre ele poate ca deja le-ai simtit. Cat de bine poti dormi? Depinde de tine. Insa profita de fiecare moment al un somn cantitativ si calitativ, pentru ca o data cu avansarea in varsta e posibil sa apara anumite schimbari.

2 thoughts on “Cum iti va influenta un somn sanatos performanta la job

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de abordarea echilibrata a subiectului. Autorul a reusit sa ofere informatii valoroase si sa raspunda la intrebarile cu care multi se confrunta in mediul online. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de domeniu.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si exemplele relevante. Cu siguranta voi tine cont de sfaturile oferite pentru a imbunatati experienta mea online.

Comments are closed.