Ultima achizitie a noii culturi a frumusetii, dedicata unui stil de viata sanatos, machiajul mineral este o adevarata revelatie pentru tenul sensibil. Fin si delicat, aproape de neobservat, machiajul mineral capata din ce in ce mai multe adepte.
Machiajul mineral este unul natural si rezistent, in compozitia produselor intrand doar ingrediente minerale. Machiajul mineral inseamna o acoperire perfecta, un ten care arata sanatos fara a-si pierde stralucirea naturala pe durata intregii zile.

Daca ti-am atras atentia asupra acestui tip de machiaj, iti vom aduce in continuare cateva motive care te vor convinge sa incerci si sa te bucuri de o alternativa mult mai sanatoasa la produsele de makeup traditionale!

Fardurile minerale sunt farduri naturale compuse exclusiv din ingrediente minerale pure, care imbunatatesc aspectul tenului si nu determina alergii la nivelui pielii fine a fetei.

Parfumurile sintetice, colorantii, compusii chimici, conservantii si alcoolul, intalnite in produsele de makeup obisnuite, lipsesc din compozitia acestui machiaj.

Machiajul mineral pentru tenul sensibil

Daca ai tenul sensibil, atunci machiajul mineral poate fi o optiune pentru tine. Secretul consta de fapt in efectul non-comedogenic pe care il au produsele de machiaj minerale. Acest lucru inseamna ca respecta echilibrul pielii, nu blocheaza porii si lasa tenul sa respire.

Machiajul mineral este binevenit in cazul unui ten cu textura grasa. Disponibil sub forma de pulbere, absoarbe excesul de sebum de la nivelul pielii si micsoreaza porii. Un astfel de machiaj rezista mai mult timp pe un ten gras, avand avantajul ca nu se intinde.

Multe femei se confrunta cu probleme precum acneea, tenul incarcat, porii dilatati, toate fiind cauzate de produse cosmetice necorespunzatoare. Spre deosebire de acestea, produsele de machiaj de tip mineral protejeaza tenul si ajuta la prevenirea aparitiei leziunilor. Machiajul mineral pune accent pe sanatate si naturalete.

Acoperirea perfecta pe care o furnizeaza machiajul mineral se datoreaza interactiunii sale cu lumina. Mineralele din compozitie permit acesteia sa patrunda prin particule, reflectand-o si dand un aspect neted, sanatos si luminos pielii.

Machiajul mineral are un aspect natural si nu genereaza senzatia de ten incarcat. Aplicat corect este grozav mai ales pe timp de vara, deoarece dioxidul de titaniu si oxizii de zinc continuti ofera protectie impotriva ultravioletelor.

Mineralele din componenta produselor

Care sunt minerale pe care trebuie sa le cautam in componenta produsulelor de machiaj mineral? Pe langa calitate, caracteristica pe care ar trebui sa o indeplineasca toate marcile de makeup, principalele ingrediente minerale de retinut sunt: dioxidul de titaniu, oxidul de zinc, oxizii de fier, mica, silica.

Mica – mineral transparent care nu ofera acoperire, dar reflecta lumina, actioneaza ca filtru si ofera o textura matasoasa. Este cea care asigura produsului finit aspectul satinat si fin.

Dioxidul de titan – ofera aderenta, are putere de albire si filtreaza razele ultraviolete.

Oxidul de zinc – acest mineral de culoare alba are capacitatea de filtrare a ultravioletelor si este recunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si anti-microbiene.

Silica – ingredient absorbant, utilizat pentru controlarea secretiilor de sebum. Ajuta la reducerea aspectului ridurilor fine si la rezistenta machiajului pe piele.

Oxidul de fier – derivat din rugina si folosit pe post de colorant in machiajul mineral. Oxizii de fier existenti in cosmetica sunt sintetizati prin procese stricte de laborator (fierul nu poate fi folosit ca atare pentru ca el contine metale grele).

O regula importanta in aplicarea machiajui mineral este folosirea unor pensule de calitate, facute din fire naturale.

Descopera acest trend nou in materie de machiaj, parte integranta a unui stil de viata nou, modern, sanatos si cat mai natural!