Acordam o atentie sporita dietei, ne preocupa ingredientele din componenta produselor cosmetice folosite si incercam sa adoptam un stil de viata cat mai sanatos, insa neglijam un aspect foarte important: calitatea igienei intime! V-ati intrebat vreodata ce contin absorbantele sau tampoanele pe care le folosim si ce impact au asupra sanatatii noastre?
Zona intima a femeii este extrem de sensibila si difera de celelalte parti ale corpului, de aceea are nevoie de protectie speciala si ingrijire zilnica cu produse de curatare care nu contin substante toxice si care pastreaza pH-ul natural al pielii.

Fiind o zona puternic vascularizata, fapt ce permite o absorbtia mai mare a substantelor in organism, este mult mai vulnerabila expunerii la chimicale si iritatii.

Grija pentru sanatatea intima trebuie avuta in vedere tot timpul, dar mai ales in perioada menstruatiei! Poate ca pentru multe dintre noi ar fi ultima alegere, insa exista situatii cand produsele bio, organice nu sunt doar un capriciu, ci devin o necesitate, cum este cazul absorbantele si tampoanele naturale.

De ce absorbante organice si nu absorbante obisnuite?

  • Pentru stropirea recoltelor de bumbac obisnuit sunt folosite anual tone de pesticide si ierbicide, chimicalele ajungand astfel si in produse: absorbante, tampoane, etc.
  • Efectele dioxinei asupra sanatatii feminine nu sunt de neglijat: dioxina este un compus derivat din procesul de inalbire cu clor folosit pentru a obtine albul imaculat al produsului. Dioxina este daunatoare chiar si in cantitati mici, fiind cunoscuta drept o substanta cancerigena.
  • Absorbantele obisnuite contin poliester, o fibra sintetica care poate provoca iritatii si alergii.
  • Absorbantele, protej-slipurile, tampoanele interne conventionale, precum si anumite marci asa zise naturale, folosesc pentru a creste capacitatea de absorbtie a produselor lor poliacrilat, un compus obtinut din acid acrilic si hidroxid de sodiu (soda caustica). Vaporii eliberati de particulele saturate din poliacrilat (super absorbant) cauzeaza iritarea pielii.

Alternativa sanatoasa si fara riscuri la absorbantele si tampoanele conventionale este folosirea celor din bumbac organic, cultivat in mod ecologic, reducand astfel expunerea la reziduurile din pesticidele utilizate in cultivarea bumbacului obisnuit.

De aceea, produsele organice Natracare sunt mai mult decat produse naturale. Cu o gama variata, in functie de nevoile fiecarei femei (absorbante lunare sau zilnice, tampoane organice, servetele pentru igiena intima, produse absorbante pentru proaspetele mamici), Natracare foloseste numai ingrediente naturale, la nivelul standardelor de mediu.

Natracare nu foloseste poliacrilat, ci un material biodegradabil si non alergic fabricat din amidon. Este prima companie care a folosit bioplastic, alcatuit din amidon si absorbanti pe baza de zahar, inlocuind materialele sintetice derivate din petrol.

Cu materiale naturale sustenabile si un strat de bumbac moale pentru confort si senzatia de uscat, fara parfum, plastic sau materiale albite cu clor produsele Natracare poarta certificarea organica Soil Association si sunt 93% biodegradabile.

Toate produsele Natracare

  • sunt in totalitate fara clor – inalbirea cu ajutorul clorului genereaza un produs secundar numit dioxina care are un impact extrem de nociv asupra organismului;
  • nu contin materiale plastice, substante super absorbante din poliacrilat, produse derivate din petrol, ingrediente sintetice sau parfumuri.

Cu un centru extra absorbant pentru siguranta si incredere in zilele cu ciclu abundent, dar ultra subtiri, compacte si discrete, absorbantele Natracare elimina disconfortului din timpul menstruatiei si asigura o igiena intima sanatoasa. Forma cu aripioare urmareste curbele naturale ale corpului pentru un plus de confort si usurinta in miscare.

Sacrificati cateva minute pentru a va informa despre efectele pe care le au asupra sanatatii noastre substantele chimice regasite in absorbantele conventionale si nu veti regreta alegerea absorbantelor Natracare, un ajutor de neinlocuit pentru noi, femeile!

Va rugam sa acordati mai multa atentie sanatatii, mai ales cand vine vorba de zona sensibila feminina. Nu uitati sa fiti sanatoase pentru linistea personala dar si pentru bucuria celor care va iubesc.