Sandvisurile obisnuite cu sunca si branza pot deveni plictisitoare in cele din urma. Cu toate acestea, pot lua si o aroma noua – doar incalzeste-le sau gateste-le cu un sandwich maker.

Si sigur vei avea parte de o schimbare in bucataria ta. Dar pe care sa il alegi? Ce ar trebui sa stii despre functionarea acestuia?

Un sandwich maker Tefal este un dispozitiv care, in functie de numarul si tipul de spatii disponibile in set, poate fi folosit pentru a prepara sandvisuri, gratar si chiar pentru a pregati vafe. Produsele de baza de acest tip vor fi echipate cu placi fixe pentru sandvisuri din diverse ingrediente.

Modelele cu insertii inlocuibile sau o placa universala pentru gratar iti vor permite, de asemenea, sa pregatesti panini, legume la gratar sau carne prajita fara adaugarea de grasime. Alegerea tipului de prajitor de paine depinde in primul rand de nevoile tale.

Sandwich maker: ce trebuie sa stii

Sandwich maker-ul 3-in-1 este un dispozitiv echipat cu un set de placi interschimbabile – cel mai adesea o placa pentru sandvisuri triunghiulare, pentru gratar si coacerea vafelor.

Cu ajutorul unui astfel de produs, vei inlocui gratarul electric si dispozitivul de vafe din bucataria ta, deschizandu-ti calea pentru a pregati delicioase sandvisuri calde, precum si vafe dulci, panini crocanti si carne si legume sanatoase, fara grasimi.

Marele avantaj al acestor dispozitive va fi, prin urmare, multifunctionalitatea si economisirea spatiului valoros. In plus, placile inlocuibile sunt, de asemenea, o mare comoditate in ceea ce priveste usurinta curatarii intregului produs.

De asemenea, merita sa iti dai seama ca un sandwich maker cu o placa de vafe nu iti va permite sa pregatim vafe crocante si bine coapte, daca are o putere redusa. Cantitatea minima de wati in acest caz este de 800 – 1000.

O problema similara poate aparea si la gratar, dar in acest caz pur si simplu va dura ceva mai mult timp. Dar, indiferent ce model alegi, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la cat consuma un sandwich maker

Sandwich maker – cum functioneaza si cum il alegi?

Sandwich make-ul este un dispozitiv simplu, a carui descriere nu te va surprinde cu prea multi parametri complicati. Cele mai importante dintre acestia sunt:

• putere – cu cat este mai mare, cu atat mai rapid se va incalzi si iti va rumeni sandvisul. In majoritatea cazurilor, produsele de acest tip au o putere de aproximativ 600 – 1300 W, desi sunt disponibile si modele cu chiar mai multi wati.

Cand analizezi acest parametru, merita, de asemenea, sa acorzi atentie prezentei unei functii de control al puterii sau cel putin a unui termostat care va proteja sandvisurile de arsura. Este posibil sa ai o problema doar pana vei afla cum functioneaza.

• acoperirea placilor – placile pentru sandwich maker trebuie acoperite cu un strat antiaderent de buna calitate. Cele mai populare sunt acoperirile din teflon, pe care nu trebuie sa le zgarii, deoarece nu numai ca isi vor pierde proprietatile, dar vor deveni si periculoase pentru sanatatea ta.

Placile netede si antiaderante faciliteaza indepartarea sandwich-ului si mentinerea produsului curat.

• tip de spatii – producatorii de sandvisuri pot avea un spatiu, care nu poate fi inlocuit (cel mai adesea pentru sandvisurile triunghiulare sau pentru gratar) sau mai multe spatii interschimbabile, de exemplu pentru vafe, sandvisuri, panini sau gratar.

Atunci cand alegi modele cu placi detasabile, acorda atentie usurintei si comoditatii schimbului in sine.

• tip carcasa – o cantitate mare de ingrediente pentru un sandvis copt intr-un sandwich maker care functioneaza numai in modul complet inchis poate rupe cu usurinta carcasa din plastic de calitate slaba.

Pentru a evita acest lucru, alege producatori de aparate din metal mai solid sau care seamana cu un gratar electric in design si functionare. Carcasa din otel va fi rezistenta la fisurare, topire sau alte deteriorari, astfel incat produsul va rezista mult mai mult.

• functii suplimentare – o functie suplimentara importanta a sandwich maker-ului poate fi, mai presus de toate, posibilitatea de a depozita produsul pe verticala, ceea ce face mai usoara amenajarea unui spatiu ingust in bucatarie.

De asemenea, merita sa cauti dispozitive cu maner care nu se incalzeste, picioare antiderapante, un loc pentru bobinarea cablului de alimentare si comenzi care te informeaza ca produsul este conectat la sursa de alimentare si ca este gata de functionare.

O solutie interesanta sunt si balamalele reglabile, datorita carora poti evita efectul unui sandvis aplatizat.

{{clean2}}
{{clean3}}