Telehandlerele sunt masini multifunctionale care ridica, muta si plaseaza material. Un stivuitor telescopic – prescurtare de la „manipulator telescopic” – este un stivuitor pentru teren accidentat de clasa 7, cu raza variabila.

Este o masina multifunctionala care accepta diferite atasamente pentru a ridica, muta si plasa materiale, de la caramizi si pietris la cherestea. Telehandlerele sunt adesea primele masini la locul de munca si ultimele care pleaca, deoarece pot fi folosite pentru multe aplicatii diferite.

Este construit special pentru manipularea si miscarea materialelor si, prin atasarea diferitelor accesorii, aceste masini versatile trebuie sa se adapteze la o varietate de sarcini de la santier, inclusiv montarea materialelor initiale la inceputul lucrarii, ridicarea incarcaturilor paletizate si suspendate si curatarea santierului la locul de munca.

Este important sa intelegeti manipulatoarele telescopice si utilizarile acestora pentru a face cea mai buna recomandare pentru nevoile clientilor la locul de munca.

De ce sa alegi unul?

• Vrei o solutie rentabila.

Un singur manipulator telescopic poate efectua o mare varietate de sarcini de manipulare a materialelor cu schimbari simple de atasamente.

• Trebuie sa „alegeti si sa transportati” materiale.

Manipulatoarele telescopice ofera o modalitate eficienta de a muta rapid materialele pe santier.

• Ai nevoie de acces peste obstacole.

Manipulatoarele telescopice combina o capacitate excelenta de ridicare cu inaltimea si raza in fata pentru a plasa materialul acolo unde este nevoie.

• Lucrezi in aer liber, pe teren accidentat.

Aceste masini urca dealuri si propulseaza pe teren accidentat, cu tractiune integrala si directie pe patru roti.

Telehandler si limitele de sarcina.

Cel mai mic telehandler poate manevra in siguranta 2000 kg. Aceste dispozitive sunt cele mai bune daca aveti incarcaturi mai mici, unde spatiul ar putea fi redus pe santierul dumneavoastra. La celalalt capat al scalei, cel mai mare telehandler poate suporta 4000 kg.

Telehandler-ul este un utilaj puternic si robust, construit pentru a face fata oricarui tip de provocare de ridicare, agil atat pe teren asfaltat, cat si pe teren accidentat, de asemenea, datorita tractiunii pe 4 roti disponibile pe unele modele, acesta devine un utilaj indispensabil atat pentru constructii, cat si pentru agricultura.

Structura sa este realizata in cea mai mare parte din otel, care poate rezista la cele mai dure solicitari, ceea ce permite ridicarea obiectelor si a persoanelor la inaltimi mari.

Cum este realizata structura unui telehandler?

Indiferent ce tip de telehandler cautati, TTA va ofera produsul potrivit pentru aproape fiecare industrie si aplicatie.

• Tractiunea – Tractiunea liftului este facuta in asa fel incat poate face fata cu usurinta aproape oricarui tip de teren, de la asfalt pana la cel mai dificil pamant. Tractiunea integrala contribuie la o trecere usoara pe terenuri alunecoase si noroioase.

• Brat telescopic – bratul telescopic al ascensorului este partea fundamentala, datorita extensiei acestuia este posibila aducerea obiectului la diferite inaltimi.

• Cabina de comanda – in interiorul acestei cabine se afla toate comenzile de conducere, de la manete, la butoane pentru activarea sau dezactivarea diferitelor functii si pana la volan.

• Compartimentul motorului – acest spatiu gazduieste motorul puternic care alimenteaza atat miscarea ascensorului, cat si sistemul hidraulic utilizat pentru a ridica bratul telescopic si a deplasa accesoriile.

• Accesoriu de conectare rapida – acesta consta intr-un stift de eliberare rapida si un cuplaj hidraulic pentru fluxul de ulei de inalta presiune pentru alimentarea accesoriilor hidraulice.

Calitatea produselor si a serviciilor de la TTA

Calitatea este primordiala la TTA. Atat in produsele pe care le inchiriem, cat si in serviciile pe care le oferim. Prin urmare, ne asiguram ca masinile si telehandlerele pe care le inchiriem sunt intotdeauna complet actualizate si dezvoltate in conformitate cu cele mai recente tendinte tehnologice.

Telehandlerele sunt utilaje care pot fi folosite in orice ramura a industriei, dar in mod special se folosesc pe santierele de constructii, in locurile unde se lucreaza la inaltime si unde oamenii trebuie sa fie ridicati impreuna cu materiale de care au nevoie Ele au fost create pentru un acces mai usor la inaltime si sunt o alternativa confortabila a schelelor, deoarece permit un acces mai simplu si mai rapid in spatiile inguste.

Timpul este o resursa foarte pretioasa a zilelor noastre si trebuie folosit cat mai eficient. Cand vine vorba despre lucrarile la inaltime, timpul de lucru se mareste considerabil. In plus, riscul accidentarilor pentru personalul de interventie devine destul de mare. 

Din fericire, tehnologia vine din nou in ajutorul nostru si ne ajuta sa ne optimizam durata de lucru. Metodele clasice, riscante, scumpe si de cele mai multe ori insuficiente pentru accesul la inaltimi de peste 3 metri, precum schela sau scara sunt acum inlocuite cu succes de telehandlere.

Mai mult decat atat, prin faptul ca apelezi la TTA pentru telehandlere, reusesti sa economisesti si bani prin faptul ca platesti utilajul doar pe perioada in care il folosesti.